Weekend vol vertier!

Afbeelding
Weekend vol vertier!
Zuidlaren, 8 maart                                             #425

Beste liefhebber,

Zoals de titel al aangeeft; wat staat ons weer een prachtig weekend met gevarieerdheid aan amusement te wachten. En het begint vanavond al!  Als u snel bent, kunt u deze prachtige dag nog afsluiten door mee te doen aan de leukste PubQuiz van Zuidlaren, er is nog plek! Morgenavond weer een heel andere vorm van muzikaal vermaak.  Alex Vissering komt hier ’s avonds zijn prachtige Groningse liedjes vertolken tijdens een luisterconcert. Zondag sluiten we het weekend Soulful en Jazzy af met een optreden van; Groove Recipe. 

BORRELEN/ DINER/ BORRELEN
We zijn 6 dagen in de week geopend vanaf 15.00 uur. (Op dinsdag gesloten)
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 


LIVE VRIJDAG/ZATERDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN:Zaterdag 9 maart: Alex Vissering
Vrijdag 15 maart: Slow Down 
Vrijdag 22 maart: Ronald Nihot
Zaterdag 30 maart: Milly’s Noise
Vrijdag 3 mei: The Sidekicks! promotour nieuwe album.
https://www.thesidekicks.nl/events/grand-cafe-zuidlaren/

LIVE ZONDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN Zondag 10 maart: Groove Recipe
Zondag 17 maart: Harry-G-Bluesband
Zondag 24 maart: Greymen
Zondag 31 maart: De Mannen +
Zondag 7 april: D-Wire

F1@GRANDCAFEZUIDLAREN
Zaterdag 9 maart: GP Saoedi-Arabië 18.00 uur

AGENDA ALGEMEEN
Vrijdag 8 maart: Pubquiz!!
Zaterdag 27 april: Koningsdag: 30+ Old School Dance-Party!

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot snel!

Team Grand Café Zuidlaren
  

Zaterdag 9 maart: Alex Vissering


De Culturele Vereniging Zuidlaren presenteert zaterdag 9 maart 2024 de zanger, liedjesmaker en beroepsgroninger Alex Vissering in het Grand Cafe Zuidlaren, aanvang 20.00 uur. Deze bekende Groningse zanger-songwriter brengt liedjes als Groanrepubliek, Mien machtig Wad en Lutje Wicht. Zijn nummer “De Groanrepubliek” met de iconische regel “Koert Stek en zien Tjakkie rieden in Lada veurbie”, is in Groningen na “Het nog nooit zo donker west” van Ede Staal, volgens RTV Noord het meest geliefde muzieknummer. Alex Vissering (14 juli 1955) is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en opa. Alex speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings. Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd’s was Alex 17 jaar actief als presentator van RTV Noord. Ook was hij, samen met Okkie Smit, de presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. In 2015 is hij daarmee gestopt vanwege zijn muziekoptredens met o.a. de Troebadoers. Alex ontving in 2010 de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur en in 2022 werd De Grunny 2022, de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord toegekend aan Vissering. Alex was eerst trekschuitschipper. Waarna hij vervolgens ruim 18-jaar lang muskusrattenvanger was bij de provincie Groningen. In 2011 maakte hij de overstap naar communicatiemedewerker bij waterschap Hunze en Aa’s.
Kaarten voor de voorstelling van Alex Vissering zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren. Vanwege de verwachte belangstelling is reserveren aanbevolen. Voor meer informatie kan men ook terecht op de internetsite www.cvzzuidlaren.nl of via het e-mailadres info@cvzzuidlaren.nl

 
Zondag 10 maart: Groove Recipe


There’s a new gig in town!
Groove Recipe is een jonge formatie met ervaren topmuzikanten uit Groningen en omstreken. De ingrediënten zijn de betere soul funk en pop muziek uit de jaren 70 en 80, gemarineerd op een bedje van jazz, en waar mogelijk voorzien van een pittig latin sausje. De band is in verschillende samenstellingen te boeken, van een akoestisch trio tot een volledige formatie met o.a. blazers en percussie. Vandaag laten zij in Grand Café Zuidlaren een breed scala van het repertoire  horen, van zwoele soul en jazz tot heerlijke disco, funk en latin dansnummers, allemaal op eigen wijze gearrangeerd. Mis dit niet!
Line-up: Hennie – Zang, Rishi – Keyboards, George – Gitaar en backing vocals, Milan – basgitaar, Guy – drums. Aanvang: 16.00 uur. Iedereen is welkom! Entree €6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-10-maart-groove-recipe-2/
 
Vrijdag 15 maart: “Slow Down”


Grand Café Zuidlaren presenteert een luisterconcert in de Pub met het trio: “Slow Down”.
Slow Down bestaat uit drie muzikanten uit de provincie Drenthe, te weten: Syb Tumbelaka (6- en 12-snarige akoestische gitaar), Tineke Zandstra (bas, ukelele) en Wil Kraf (akoestische- en elektrische gitaar, mondharmonica). Alle drie doen zowel lead- als achtergrond zang. Alle drie ervaren musici die
in verschillende andere bands zaten en nu ook nog zitten.
Slow Down is -zoals de naam al doet vermoeden- een band die het rustig aan doet. Mooie, meestal meerstemmig gezongen popsongs, gespeeld op een bescheiden volume.
Het repertoire bestaat uit herkenbare covers van Engelstalige nummers vanaf de jaren zestig tot nu. Het optreden begint met de mooiste liedjes uit het repertoire en eindigt met de lekkerste nummers.
Een feest van herkenning om stil van te genieten, voor bij een glaasje en een praatje, of om gezellig mee te zingen.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis

 
Zondag 17 maart: Harry-G-Bluesband


Rap, house en drumcomputers? Dit zijn woorden waar de Groningse blues -rockformatie Harry-G-Bluesband nog nooit van gehoord heeft. Authenticiteit is het sleutelwoord van deze groep en dat is te horen ook! Stuk voor stuk zijn de leden van de Groninger groep puristen te noemen. Alle bandleden kunnen door middel van deze band hun muzikale voorliefde met hart en ziel uitvoeren. Voor alle bandleden geldt, dat ze reeds lang met de blues bezig waren. Voordat ze tot Harry-G-Bluesband toetraden. Hoewel de groep voornamelijk covers speelt, hebben ze ook eigen nummers in hun repertoire. Met 200% inzet brengen ze stevige bluesrock ten gehore. H.G.B. is een zeer geschikte band voor cafés en feesten, maar ook op een 60s party zijn ze zeer op hun plaats. Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,- Reserveren kan via onderstande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-13-maart-harry-g-bluesband/

Vrijdag 22 maart: Ronald Nihot in de Pub


Met Ronald Nihot maken we een trip terug in de tijd met de beste popliedjes van alle tijden.  Alle grote hits uit de Sixties, Seventies, Eighties, tot….nu komen voorbij. Sfeervolle muziek op een aangenaam volume. Een greep uit het repertoire; The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, The Byrds, The Eagles, Billy Joel, James Taylor, CCR, Albert Hammond, U2, Supertramp, Boudewijn de Groot etc. Liedjes om heerlijk naar te luisteren en te swingen. Dat wordt dus weer genieten zondagmiddag. Aanvang: 20.30 uur en iedereen is welkom. Entree: is gratis.

Zondag 24 maart: Greymen


Een kleurrijke band met grijze mannen.
Greymen bestaat uit vijf ervaren muzikanten, allen afkomstig uit Noord-Nederland. Ze spelen een groot aantal covers uit de Top 2000. Zing en dans mee met nummers van onder andere: De Dijk, Simple Minds, BLØF, Bon Jovi, ABBA, U2 en John Mayer.
Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-24-maart-greymen/

Zaterdag 30 maart: Milly’s Noise


In het hart van Zuidlaren schuilt een heuse hardrock sensatie: Milly’s Noise! Deze energieke coverband is vernoemd naar het lawaai dat dikwijls in de Millystraat te horen is tijdens hun wekelijkse repetities. Vanuit hun thuisbasis achterin Grand Café brengt de band een gevarieerd arsenaal ten gehore met de grootste knallers van Guns ’n’ Roses, Foo Fighters, Rage Against the Machine, CCR, Nirvana, Herman Brood en nog veel meer.
Met Gijsbert Boetje op de drums, Richard Wiersema op de basgitaar, Joris Hof en Roy van Leeuwen op de elektrische gitaren en Jeroen Oosting aan de microfoon streeft dit collectief ernaar om het publiek in beweging te krijgen met een lekker ouderwets potje raggen. Dus, lieve mensen van Zuidlaren en omstreken, bereid je voor op een avond vol wilde muziek en dampende energie. Haal je oordoppen tevoorschijn, neem wat kleingeld mee voor een lekker koud biertje, en oh ja, misschien een paar extra handdoeken om het zweet af te vegen tijdens een verdienstelijk potje rock-‘n-roll met Milly’s Noise! Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 5,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-30-maart-millys-noise/

Zondag 31 maart: De Mannen +


De Mannen+ is in 2022 ontstaan na een succesvolle periode van meer dan 10 jaar met; “De Mannen met Kleintjes.”
Het repertoire van De Mannen + omvat een breed scala aan muziekgenres, waaronder pop, latin, disco, ballads, rock and roll en meer! De Mannen+ spelen meerstemmige bekende en dansbare nummers in een vrolijk muzikaal jasje waarbij een goed humeur gegarandeerd is!
De Mannen+ Bestaat uit: Judith van Dijk: Zang. Harold Stap : Akoestisch gitaar, Ukulele, Zang. Fred Evers : Akoestisch basgitaar, Zang. Ties Schouten : Percussie, Zang.
Aanvang: 16.00 uur. Entree: €6,- 

Zondag 7 april: D-Wire

D-Wire is een band die zijn oorsprong/ roots heeft in Zuidlaren en inmiddels al meer dan 39 jaar bestaat. De band bestaat uit Harry Jelijs (leadzanger/ gitaar), Barbara Jelijs (zang/ gitaar), Jakob Moorlag (drum/ zang), Roel Weitering (basgitaar) en Wietse De Jong (sologitaar). D- Wire speelt o.a. stevige rock, (pittige) country maar ook ballads. Het repertoire van de band bestaat uit eigen nummers en de leden van de band spelen op geheel eigen wijze covers van enkele van hun muzikale helden zoals bijvoorbeeld Paul McCartney en The Beatles, Eric Clapton, Bruce Springsteen, etc. Dat wordt weer genieten. Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,-
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00