Oktober Wijnmaand

Afbeelding
Oktober Wijnmaand!
Zuidlaren,  7 oktober  2023                                               #405


Beste liefhebber,

Al denken de meeste mensen in de maand oktober al snel aan Bokbier (wat overigens ook heerlijk is), staat oktober bekend als Wijnmaand. Van oudsher wordt namelijk begin oktober de wijnoogst gedaan. En, al is dit in de loop der jaren steeds eerder in het jaar, wij vinden het een goed excuus om deze maand eens een extra lekker wijntje open te trekken.
Of …..denk eens aan een High Wine in: Oktober Wijnmaand!

BORRELEN/ DINER/ BORRELENWe zijn de hele week [7 dagen]  geopend vanaf 15.00 uur. 
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 

LIVE@GRANDCAFEZUIDLAREN Zondag 8 oktober: Doin’ Alright
Zaterdag 14 oktober: Milly’s Noise + Puur NL
Zondag 15 oktober: D-Wire
Maandag 16 oktober: Yesz!
Dinsdag 17 oktober: Ronald Nihot
Zaterdag 21 oktober: Trio Lex Jasper featuring ELAINE DELMAR
Zondag 22 oktober: Simpel Zat
Zondag 29 oktober: Hans van Lier 
Zaterdag 18 november: Laura Fygi and Band

LIVE@VERWACHT
Zaterdag 2 december: Bluesband Skinny Linny (try out)

F1@GRANDCAFEZUIDLAREN
Zondag 8 oktober: GP Qatar. Aanvang 19.00 uur

AGENDA ALGEMEEN
Vrijdag 13 oktober: PUBQUIZ (Vol!) 
Zaterdag 28 oktober: WijnSpijs wandeling Zuidlaren
 

Wij wensen iedereen een goed weekend en tot snel!

Team Grand Café
Zondag 8 oktober: Doin’ Alright


Westcoast band Doin’ Allright. Als jump/jive/swing je aanspreekt, dan voel je je helemaal in je element met de westcoast band Doin’ Allright. Muziek uit de jaren 50, authentieke bezetting met bluesharmonica, guitar, drums en upright bass. Dus haar los, voel je lekker en…..         
DOIN’ ALLRIGHT !!!!

Be There !!!!
Vocals/Double Bass : Paul van den Berg
Harmonica : Erik Niemeijer
Guitar : Thomas van den Berg
Drums : Martijn Niemeijer
Aanvang: 16 uur. Entree: € 6,- iedereen is welkom.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-8-oktober-doin-alright
 

Vrijdag 13 oktober: PUBQUIZ VOL! 
Zaterdag 21 oktober: Lex Jasper trio and Elaine Delmar [UK]


Wanneer je naar Elaine luistert, waan je je in een beroemde jazzclub te Londen of New York. Ze heeft wereldwijd haar muzikale sporen ruimschoots verdiend. Ze was de ster in Broadway-musical Bubbling Brown Sugar. Elaine zong met het Metropole Orkest, de BBC- en NDR Big Band. Ook was ze met The Four Ladies of Swing te zien in het Nederlandse tv-programma Tros Sesjun, begeleid door Lex Jasper. 
In 2023 werd Elaine Delmar verkozen tot Beste Jazz Vocalist van Engeland. Inloop vanaf 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 22,50. U kunt kaarten reserveren via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-21-oktober-lex-jasper-trio-and-elaine-delmar-uk/
Zondag 22 oktober: Simpel Zat

Simpel Zat maakt akoestische covers van diverse artiesten op hun eigen eigenwijze wijze. Hun repertoire bestaat uit nummers vanaf de jaren 60 tot en met heden. Zo kunt u oa. Luisteren naar de Dijk/Rowwen Heze/Neil Young/Stones/Springsteen/Boudewijn de Groot/U2/ Snow Patrol/Billy Joel/CCR en nog vele anderen. Bezetting; Jakob Moorlag slagwerk en zang, Pieter Zegeling-accordeon, Geert-Jan Enting-bas en zang, René Veldman zang, mondharp en gitaar en Wim Helder-gitaar en zang. Aanvang 16.00 uur. Entree: € 6,-Iedereen is welkom.
Zondag 29 oktober: Hans van Lier Band


Hans van Lier (62) zit al heel wat jaren in ‘the blues’ en heeft tal van CD’s en opnamen op zijn naam staan. Belangrijk momenten in zijn leven zijn een drietal reizen naar Chicago en het zuiden van de Verenigde staten geweest alwaar hij zich onderdompelde in ‘the real blues’. Met mondharmonicaspeler Richard Koster en de Amerikaanse band GB Leighton ging hij op tour door de Verenigde Staten en nemen zij in Minneapolis de single-CD ‘Minnesota Mama’ op. Zijn laatste bezoek aan Amerika, later in datzelfde jaar 1999 leidde hem naar Austin, Texas. Het betekent het begin van een CD-project met Tommy Shannon en Chris Layton van ‘Double Trouble’ de bassist en drummer van wijlen Stevie Ray Vaughan. Weer thuis in Groningen werkt hij met ex-Rolling Stones gitarist Mick Taylor, die op dat moment regelmatig in de stad vertoeft, aan studio-opnames waarvan een titelloze CD in 2003 het resultaat is. Muziek van Hans van Lier is ondergebracht bij Suburban records in Haarlem en wordt nog steeds veel beluisterd op de welbekende streamingsdiensten.  
Van Lier en Timmer speelden in diverse bezettingen vaker samen in o.a. De Hans van Lier Bluesband, Gina’s Band of Blues, Billy and the Bluesdemons en (Hans van Lier and the) Sidekicks. Met Lou Leeuw en Harrie Groenewold vormde hij zo’n 20 jaar geleden al in ‘The Rockaways’. Kortom, de bandleden kennen elkaar door-en door en van de huidige Hans van Lier-Band kunt u naast eigen werk, met hier- en daar een cover, dan ook een onvervalst middagje blues verwachten…  
Aanvang 16.00 uur. Entree €6,- Iedereen is welkom.
 
Zaterdag 18 november: Laura Fyci and Band


Laura Fygi, dochter van een Egyptische buikdanseres en voormalig lid van meidengroep Centerfold, draait al ruim 30 jaar mee in de muziekindustrie. De Jazzdiva weet met haar prachtige en zeer herkenbare stemgeluid overal ter wereld de zalen te vullen. Ze trad al op op zes verschillende continenten, maar staat net zo lief op de planken van enkele Nederlandse theaters en nu in Grand Café Zuidlaren! 18 november zal Laura Fygi qua repertoire variëren tussen Michel Legrand en Zuid Amerikaanse Latin muziek. Dit onder begeleiding van: Paul Poulissen – Piano. Hans Lass – Bass en Gijs Dijkhuizen – Drums. Aanvang: 20.30 uur. Entree € 22,50. Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-18-november-laura-fygi-en-band/
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00