“Homemade”” van Muziek tot Diner!

Afbeelding
“Homemade”” van Muziek tot Diner!
Zuidlaren, 2 Mei                                       #433

Beste liefhebber,

Genietend van het zonnetje achter op ons gezellige terras, dat maakt een mens blij! Mijmerend over afgelopen weekend, wat was het een groot Feest! Verheugend op aankomend weekend.. The SIDEKICKS! komen hier Vrijdagavond 3 mei spelen (er zijn nog kaarten beschikbaar). Wat een fantastisch goede band is dat! En wanneer de jeugd naar het bevrijdingsfestival gaat, kunnen wij hier heerlijk genieten van de “oudjes” die Roots ’66 ten gehore zullen brengen, Zondagmiddag 5 mei.
Maar nog even terug naar het terras, de eerste gasten hebben hier dit jaar al kopjes koffie gedronken, geborreld of een diner genuttigd. Nu zagen wij tot onze schrik een foutje op de nieuwe menukaart. De Rouleaux van Geitenkaas (gegrilde aubergine, appel en basilicum) is zo lekker! Vooral ook op een warme zomerse dag, maar kost zeker geen €19,50. Wanneer u deze week dit overheerlijke gerecht bestelt, betaalt u geen €19,50 ook geen €9,50 maar slechts €7,50  Dus, Proeft allen!

BORRELEN/ DINER/ BORRELEN
We zijn 6 dagen in de week geopend vanaf 15.00 uur. (Op dinsdag gesloten)
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 


LIVE VRIJDAG/ZATERDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN:Vrijdag 3 mei: The Sidekicks! promotour nieuwe album.
https://www.thesidekicks.nl/events/grand-cafe-zuidlaren/
Vrijdag 24 mei: Daves

LIVE ZONDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN Zondag 5 mei: Roots ’66
Zondag 12 mei: Let’s Drive
Zondag 19 mei: Hans van Lier Band
Zondag 26 mei: SoulDeep
Zondag 2 juni: Blond & Blue

AGENDA ALGEMEEN
Vrijdag 10 mei: Pub Quiz!
Zondag 26 mei: Verlate Pinksterrally!

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot snel!

Team Grand Café Zuidlaren
  
Vrijdag 3 mei: “The Sidekicks” promotour derde album: ‘Homemade’


The Sidekicks, een vijfkoppige band uit Oost-Groningen, delen een passie voor muziek en brengen een eclectische stijl voort, beïnvloed door diverse muziekstromingen en grootheden. Hun kenmerkende ‘Sidekicksound’ combineert muzikale elementen die de bandleden door de jaren heen hebben verzameld. Albums als ‘Blues And More Than Blues’(2012) en ‘Texas Of the North’ (2017) weersspiegelen hun veelzijdige stijl. Internationaal erkend als topklasse, bewijzen ze dat de blues niet beperkt is tot de VS. De indrukwekkende prestaties van The Sidekicks zijn niet onopgemerkt gebleven. De band schitterde in diverse radioprogramma’s en betrad vele podia in Nederland en Duitsland. Met hun bekendheid voor energieke liveoptredens brengen ze het publiek moeiteloos mee in hun muzikale verhaal. Nu presenteren ze trots hun derde album, ‘Homemade’, die wordt uitgebracht in april 2024, op het podium van Grand Café Zuidlaren, verkrijgbaar op vinyl en opgenomen in hun thuisbasis Meulnhörn. Reserveren kan via onderstaande link.
https://www.thesidekicks.nl/events/grand-cafe-zuidlaren/

Zondag 5 mei: Roots ’66


De band: Roots ’66 bestaande uit Arend Huizinga, Sip Pluim, Frits Boswijk en Jan Stuivenberg, geeft een overzicht van de muzikale ontwikkelingen en stijlen vanaf de vroege Rock & Roll, naar de Mersey Beat en via een vleugje Flower Power tot eind jaren ’60. Roots ‘66 is opgericht in 1986 in Zuidlaren en tot op de dag van vandaag speelt en repeteert de band wekelijks met plezier. Muziek van o.a. Elvis Presley, Buddy Holly, Eddy Cochran, Carl Perkins, The Beatles, The Rolling Stones, The Byrds, The Kinks en The Searchers ontbreken zeker niet aan het repertoire. Alle nummers worden met veel energie en enthousiasme gespeeld en er kan weer lekker geswingd worden. Let’s go back to the roots… with Roots ‘66.  Iedereen is welkom!  Aanvang: 16.00 uur.
Entree € 6,- Reserveren kan via onderstaande link:
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-5-mei-roots-66/

Zondag 12 mei: Let’s Drive


Let’s Drive uit Groningen bestaat uit vier gedreven muzikanten die hun sporen in de muziek hebben verdiend. Geïnspireerd door o.a. Joe Bonamassa, Gary Moore en Doyle Bramhall is de band in 2019 opgericht. De bezetting is: Roel Plieger – zang en gitaar, Chris Bruining, – toetsen, Lourens Leeuw – bas en Jörg Sietsma – drums. Roel is geen onbekende in de Nederlandse muziekscene, Lourens Leeuw is een begrip in Groningen en is natuurlijk bekend om zijn verleden bij o.a. Harry Muskee, Herman Brood en Nina Hagen. Chris en Jörg zijn ook al tientallen jaren actief in de Groninger muziekscene in diverse bands. Aanvang is 16.00 uur. Entree is € 6,-. Iedereen is van harte welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-12-mei-lets-drive/

Zondag 19 mei: Hans van Lier Band


De Hans van Lier-Band in de huidige bezetting bestaat alweer zo’n 2,5 jaar. De band treedt regelmatig op en raakt meer- en meer ingespeeld. Naast van Lier zelf is een centrale rol weggelegd voor zangeres Marjon van Dijk. Bennie Timmer (gitaar), Lou Leeuw (bas) en Harrie Groenewold (drums) maken het gezelschap compleet. Hans van Lier (63) zit al heel wat jaren in ‘the blues’ en heeft tal van CD’s en opnamen op zijn naam staan. Van Lier en Timmer speelden in diverse bezettingen vaker samen in o.a. De Hans van Lier Bluesband, Gina’s Band of Blues, Billy and the Bluesdemons en (Hans van Lier and the) Sidekicks. Met Lou Leeuw en Harrie Groenewold vormde hij zo’n 20 jaar geleden al in ‘The Rockaways’. Kortom, de bandleden kennen elkaar door-en door en van de huidige Hans van Lier-Band kunt u naast eigen werk, met hier- en daar een cover, dan ook een onvervalst middagje blues verwachten…Aanvang 16.00 uur. Entree is €6,- Iedereen is welkom op deze mooie Pinksterdag! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-19-mei-hans-van-lier-band/

Vrijdag 24 mei: DAVES


Vrijdagavond, DAVES in the House!!
DAVES is David Bowie, Talking Heads, Simple Minds, Duran Duran en meer. Na Muskee, Fandango, Fox the Fox en Crocodile Smile zijn ze, zo helemaal klaar voor het echte werk. DAVES: Met jeugdig enthousiasme brengen de 7 jonge mannen van weleer de eighties weer tot leven. Laat u meevoeren op de wolken van hoop, valse herinnerringen en nostalgie.
“Put on your dancing shoes and dance the blues!!”
Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 10,-  Iedereen is welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/vrijdag-24-mei-daves/
 
Zondag 26 mei: SoulDeep


SoulDeep, een bruisende Top 2000 allround coverband waarbij je wel MOET dansen! 
Zang: Monique Vogel
Zang: Carolina Vogel
Toetsen: Huibjan Bok
Gitaar: Richard Corman
Basgitaar: Marc Roelaarts
Drums: Stefan Kroes 
Hits van toen en nu komen voorbij zoals Michael Jackson, Chic, Funk Kensington, Pink, Nederpop, Madcon, Justin Timberlake, Bruno Mars, Robbie Williams en nog vele anderen. Haal uw dansschoenen maar weer uit de kast, dat wordt genieten! Aanvang:16.00  uur. Entree: €6,-  Iedereen is welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-26-mei-souldeep/

Zondag 2 juni: Blond & Blue


Blond & Blue is een dynamische bluesband uit Groningen. 
Sinds de oprichting in november 2021 heeft de band al duidelijk laten zien wat zij in huis hebben: Meer dan 50 succesvolle optredens op podia zoals het bluesfestival in Grolloo en het vermaarde Page Festival in Stadskanaal, de Asser Bluesdagen en de Blues Tour Groningen. 
Blond & Blue onderscheid zich door een divers repertoire van unieke nummers van bijvoorbeeld de Tedeschi Trucks Band, Rory Gallagher, Cuby + Blizzards Jimi Hendrix Red Devils en nog veel meer! 
Een middag vol passie, blues en beleving. 
De unieke dijk van een stem van de front- diva vormt één geheel met het opzwepende ritme van de band, die bestaat uit een mix van fantastische instrumentalisten die hun sporen allemaal reeds hebben verdiend. Blues with a feeling! Aanvang: 16.00 uur. Entree: €6,- Iedereen is welkom!
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00