Hocus Krokus!

Afbeelding
Hocus Krokus!
Zuidlaren,  22 februari                                              #423


Beste liefhebber,

De krokusvakantie zijn we vorig weekend begonnen met op zaterdag een uitverkocht Grand Café Zuidlaren! Het Lex Jasper kwartet heeft samen met Mirjam van Dam weer een verassend mooie avond verzorgd. Dat was genieten! We hopen dat u een fijne vakantie gehad heeft en al heeft kunnen genieten van de eerste voorjaarsbelofte in de vorm van krokussen! Wilt u de vakantie en het weekend nog fijn afsluiten, kom dan langs voor een borel, heerlijk diner en wees zondag welkom bij de Swingende Band: Blueslines!

BORRELEN/ DINER/ BORRELEN
We zijn 6 dagen in de week geopend vanaf 15.00 uur. (Op dinsdag gesloten)
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 


LIVE VRIJDAG/ZATERDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN:
We gaan op vrijdag of zaterdagavonden weer meer livemuziek organiseren. U kunt hierbij op vrijdag bijvoorbeeld aan luisterconcerten denken.
Houd onze agenda dus goed in de gaten!
 LIVE@GRANDCAFEZUIDLAREN Zondag 25 februari: Blueslines
Zondag 3 maart: Bust A Move
Zaterdag 9 maart: Alex Vissering
Zondag 10 maart: Groove Recipe
Vrijdag 15 maart: Slow Down (luisterconcert)
Zondag 17 maart: Harry-G-Bluesband
Vrijdag 22 maart: Ronald Nihot
Zondag 24 maart: Greymen
Zaterdag 30 maart: Milly’s Noise

F1@GRANDCAFEZUIDLAREN
Zaterdag 2 maart: GP Bahrein 16.00 uur
Zaterdag 9 maart: GP Saoedi-Arabië 18.00 uur

AGENDA ALGEMEEN
Woensdag 6 maart: Women Only
Vrijdag 8 maart: Pubquiz!!
Zaterdag 20 april: 30+ Old School Dance-Party!

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot snel!

Team Grand Café Zuidlaren
  Zondag 25 februari: Blueslines

Blueslines, een zeven-koppige formatie met twee zangeressen uit het Noorden. Groningen, Drenthe en de blues zijn al vele jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blueslines zet deze traditie voort en speelt vele aansprekende covers van blues en bluesrock uit binnen- en buitenland zoals nummers van BB King, Bernard Allison, Beth Hart en Eric Clapton. Ook zullen er in een afwisselend programma uitstapjes gemaakt naar de hedendaagse bluesrock. Aanvang: 16.00 uur. Iedereen is welkom. Entree € 6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-25-februari-blueslines/
 
Zondag 3 maart: Bust A Move

Bust A Move is een spontaan opgericht Groovy, Funky formatie uit Assen die al een aantal jaren behoorlijk aan de weg timmert. De bezetting van deze band bestaat uit 6 enthousiaste Molukse muzikanten uit de 3 noordelijke provincies die in vele bandjes veel ervaring hebben opgebouwd. Bust A Move is veelal te zien bij diverse kroegoptredens en het liefst zo dicht mogelijk bij het publiek. Deze band met een lekker groovy lijntje bevat een hoog gehalte aan Funk/Groovy/Soul nummers waar je lekker aan kunt snuiven. De band is absoluut de moeite waard en voor de liefhebbers het neusje van de zalm. Bust A Move staat garant voor een heerlijk middagje onbezorgd Dansen, Borrelen en Genieten! De huidige bezetting wordt gevormd door: 
Lili Patti Pattiwaellapia – Lead Vocal, Barry Bies – Lead Vocal, Richie Saimima – Guitar, Bram Bernard – Bass, Backing Vocal, Jack Siahaya – Drums, Backing Vocal, Louis Sahetapy – Keys, Backing Vocal.  Aanvang: 16.00 uur.  Iedereen is welkom. Entree €6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-3-maart-bust-a-move/

Woensdag 6 maart: Women Only: Bloemschikken

Dit jaar wordt eind maart het Pasen gevierd. Daarom gaan we met Women Only bloemschikken. We vragen of ieder een schaal, bord of vaas mee wil nemen. WIj zorgen voor decoratiemateriaal, takken, voorjaarsbloemen en oase. Hiervoor vragen we een bijdrage van €10,- Takken uit eigen tuin zijn natuurlijk ook goed.
Alle vrouwen zijn welkom. Aanvang 19.30 uur. Graag reserveren voor 1 maart via reserveren@grandcafezuidlaren.nl
 


Zaterdag 9 maart: Alex Vissering

De Culturele Vereniging Zuidlaren presenteert zaterdag 9 maart 2024 de zanger, liedjesmaker en beroepsgroninger Alex Vissering in het Grand Cafe Zuidlaren, aanvang 20.00 uur. Deze bekende Groningse zanger-songwriter brengt liedjes als Groanrepubliek, Mien machtig Wad en Lutje Wicht. Zijn nummer “De Groanrepubliek” met de iconische regel “Koert Stek en zien Tjakkie rieden in Lada veurbie”, is in Groningen na “Het nog nooit zo donker west” van Ede Staal, volgens RTV Noord het meest geliefde muzieknummer. Alex Vissering (14 juli 1955) is tekstschrijver, liedjesmaker, zanger, hobbyfotograaf, groot natuurliefhebber en opa. Alex speelde vanaf zijn 15e jaar in verschillende bandjes. Hij zingt voornamelijk in het Gronings. Naast het optreden als zanger en het maken van vele cd’s was Alex 17 jaar actief als presentator van RTV Noord. Ook was hij, samen met Okkie Smit, de presentator van het succesvolle live-zondagochtendprogramma Noordmannen. In 2015 is hij daarmee gestopt vanwege zijn muziekoptredens met o.a. de Troebadoers. Alex ontving in 2010 de K. ter Laan Prijs voor zijn verdiensten op het gebied van de Groninger taal en cultuur en in 2022 werd De Grunny 2022, de jaarlijkse muziekprijs van RTV Noord toegekend aan Vissering. Alex was eerst trekschuitschipper. Waarna hij vervolgens ruim 18-jaar lang muskusrattenvanger was bij de provincie Groningen. In 2011 maakte hij de overstap naar communicatiemedewerker bij waterschap Hunze en Aa’s.
Kaarten voor de voorstelling van Alex Vissering zijn verkrijgbaar bij CIGO in Zuidlaren. Vanwege de verwachte belangstelling is reserveren aanbevolen. Voor meer informatie kan men ook terecht op de internetsite www.cvzzuidlaren.nl of via het e-mailadres info@cvzzuidlaren.nl

 
Zondag 10 maart: Groove Recipe

There’s a new gig in town!
Groove Recipe is een jonge formatie met ervaren topmuzikanten uit Groningen en omstreken. De ingrediënten zijn de betere soul funk en pop muziek uit de jaren 70 en 80, gemarineerd op een bedje van jazz, en waar mogelijk voorzien van een pittig latin sausje. De band is in verschillende samenstellingen te boeken, van een akoestisch trio tot een volledige formatie met o.a. blazers en percussie. Vandaag laten zij in Grand Café Zuidlaren een breed scala van het repertoire  horen, van zwoele soul en jazz tot heerlijke disco, funk en latin dansnummers, allemaal op eigen wijze gearrangeerd. Mis dit niet!
Line-up: Hennie – Zang, Rishi – Keyboards, George – Gitaar en backing vocals, Milan – basgitaar, Guy – drums. Aanvang: 16.00 uur. Iedereen is welkom! Entree €6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-10-maart-groove-recipe-2/
 
Vrijdag 15 maart: Luisterconcert met “Slow Down”

Grand Café Zuidlaren presenteert een luisterconcert in de Pub met het trio: “Slow Down”.
Slow Down bestaat uit drie muzikanten uit de provincie Drenthe, te weten: Syb Tumbelaka (6- en 12-snarige akoestische gitaar), Tineke Zandstra (bas, ukelele) en Wil Kraf (akoestische- en elektrische gitaar, mondharmonica). Alle drie doen zowel lead- als achtergrond zang. Alle drie ervaren musici die
in verschillende andere bands zaten en nu ook nog zitten.
Slow Down is -zoals de naam al doet vermoeden- een band die het rustig aan doet. Mooie, meestal meerstemmig gezongen popsongs, gespeeld op een bescheiden volume.
Het repertoire bestaat uit herkenbare covers van Engelstalige nummers vanaf de jaren zestig tot nu. Het optreden begint met de mooiste liedjes uit het repertoire en eindigt met de lekkerste nummers.
Een feest van herkenning om stil van te genieten, voor bij een glaasje en een praatje, of om gezellig mee te zingen.
Aanvang: 20.00 uur. Entree: gratis

 Zondag 17 maart: Harry-G-Bluesband

Rap, house en drumcomputers? Dit zijn woorden waar de Groningse blues -rockformatie Harry-G-Bluesband nog nooit van gehoord heeft. Authenticiteit is het sleutelwoord van deze groep en dat is te horen ook! Stuk voor stuk zijn de leden van de Groninger groep puristen te noemen. Alle bandleden kunnen door middel van deze band hun muzikale voorliefde met hart en ziel uitvoeren. Voor alle bandleden geldt, dat ze reeds lang met de blues bezig waren. Voordat ze tot Harry-G-Bluesband toetraden. Hoewel de groep voornamelijk covers speelt, hebben ze ook eigen nummers in hun repertoire. Met 200% inzet brengen ze stevige bluesrock ten gehore. H.G.B. is een zeer geschikte band voor cafés en feesten, maar ook op een 60s party zijn ze zeer op hun plaats. Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,- Reserveren kan via onderstande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-13-maart-harry-g-bluesband/

Vrijdag 22 maart: Ronald Nihot in de Pub

Met Ronald Nihot maken we een trip terug in de tijd met de beste popliedjes van alle tijden.  Alle grote hits uit de Sixties, Seventies, Eighties, tot….nu komen voorbij. Sfeervolle muziek op een aangenaam volume. Een greep uit het repertoire; The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, The Byrds, The Eagles, Billy Joel, James Taylor, CCR, Albert Hammond, U2, Supertramp, Boudewijn de Groot etc. Liedjes om heerlijk naar te luisteren en te swingen. Dat wordt dus weer genieten zondagmiddag. Aanvang: 20.30 uur en iedereen is welkom. Entree: is gratis.

Zondag 24 maart: Greymen

Een kleurrijke band met grijze mannen.
Greymen bestaat uit vijf ervaren muzikanten, allen afkomstig uit Noord-Nederland. Ze spelen een groot aantal covers uit de Top 2000. Zing en dans mee met nummers van onder andere: De Dijk, Simple Minds, BLØF, Bon Jovi, ABBA, U2 en John Mayer.
Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-24-maart-greymen/
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00