Grand Café Zuidlaren: “The place to be!”

Afbeelding
Grand Café Zuidlaren: “The place to be!”
Zuidlaren, 19 April                                          #431

Beste liefhebber,

Wat was de Pub-Quiz weer ontzettend spannend! Maar een zeer geslaagde avond voor alle deelnemers, zowel de verliezers als de winnaars! En nog 2 te gaan dit seizoen, dus schroom niet en zet vrijdag 10 mei en vrijdag 14 juni maar alvast in je agenda en geef jezelf met je team op!

Zondag was ook enigszins spannend, om die reden dat de Band G-town Funk wegens ziekte niet kon komen spelen, maar dit is opgelost door de flexibiliteit van Ronald Nihot.  Ronald heeft voor een zeer gezellige sfeer en een fantastisch optreden gezorgd, waarbij geluisterd en gedanst kon worden. Ontzettend bedankt Ronald! Grand Café Zuidlaren; blijft je verrassen:
‘The place to be!’

Aanstaande zondag kunnen we Groovy genieten van de band Groove Ally. We hebben er nu al zin in! En mocht je toch enigszins teleurgesteld zijn G-town Funk gemist te hebben, zondag 30 juni gaan we voor de herkansing en komen ze spelen in Grand Café Zuidlaren.

Vanaf 17.00 uur vandaag is het mogelijk een blik op onze nieuwe menukaart te werpen en iets van onze heerlijke nieuwe gerechten te bestellen. Daarnaast is het ook mogelijk om een vlees- of visplank te bestellen van de borrelkaart. Kortom; kom langs in Grand Café Zuidlaren:
“The place to be!”


BORRELEN/ DINER/ BORRELEN
We zijn 6 dagen in de week geopend vanaf 15.00 uur. (Op dinsdag gesloten)
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 


LIVE VRIJDAG/ZATERDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN:Vrijdag 26 april: H.E.B. luisterconcert in de Pub. 
Vrijdag 3 mei: The Sidekicks! promotour nieuwe album.
https://www.thesidekicks.nl/events/grand-cafe-zuidlaren/
Vrijdag 24 mei: Daves

LIVE ZONDAG@GRANDCAFEZUIDLAREN Zondag 21 april: Groove Ally
Zondag 28 april: De Highway Rhythm & Blues Gang
Zondag 5 mei: Roots ’66
Zondag 12 mei: Let’s Drive
Zondag 19 mei: Hans van Lier Band

AGENDA ALGEMEEN
Zaterdag 20 april: Club van 100 avond. 
Zaterdag 27 april: Koningsdag: 30+ Dance-Party!
Vrijdag 10 mei: Pub Quiz!
Zondag 19 mei: Pinksterrally

Wij wensen iedereen een fijn weekend en tot snel!

Team Grand Café Zuidlaren
  
Zondag 21 april: Groove Ally


Groove Ally is een onconventioneel stel dat voor de muziek gaat. Meerstemmig, strak en buitengewoon muzikaal. De band van de zanger en gitarist Allard Folkers heeft in de loop der jaren precies die muzikanten om zich heen weten te verzamelen om zijn sound te maken. De liefde voor diverse muziekstijlen is wat dit gezelschap bindt. De band  met nummers van Toto (Girl Goodbye, Georgy Porgy, Rosanna), Average White Band (Work to do, Cut the Cake), Prince (Nothing Compares, 1999, Purple Rain) en Tower of Power (Soul with a Capital S, Diggin on James Brown, What is Hip). Maar ook James BrownSam Cook, Janis Joplin en Joss Stone komen voorbij.  Roxana Verboekend – Zang,  Allard Folkers – Gitaar en zang, Dennis Beumer – Piano en toetsen, Nardo Titirlobloby –Drums en zang, Richard Tirtirlobloby- Percussie en zang, Fokke Boorsma – Bas. Dat wordt zeker dansen en genieten! Aanvang 16.00 uur. Entree € 6,-  Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-21-april-groove-ally/

Vrijdag 26 april: H.E.B luisterconcert

Trio H.E.B geeft vrijdagavond 26 april een akoestisch concert in Grand Café Zuidlaren, waarbij ze prettig in ’t gehoor liggende luisterliedjes zullen spelen. H.E.B. bestaat uit Harry Jelijs, Ewoud Zwarts en Barbara Jelijs. Ewoud en Barbara speelden vroeger in bluegrassband Good Deal en Harry in zijn rockband Eyelash. Eind jaren tachtig kwam een trio tot stand. Na een paar jaar vormden ze samen met een bassist en een drummer de band D-Wire. In die tijd speelde D-Wire op vele countryfestivals. In 2020 hebben ze de draad met z’n drieën weer opgepakt. Naast covers spelen ze nu ook veel eigen werk van songwriter Harry. Ook spelen ze nog samen in de gelegenheidsband genaamd JADZ, (zie YouTube.) Aanvang 20.30 uur. Iedereen is welkom! Entree: is gratis.

Zaterdag 27 april: Koningsdag 30+ Dance Party!!


                 “Koningsdag 30+ Dance Party!”                                   Net als vroeger Koningsdag vieren! Niet naar de stad, maar lekker in de buurt! Gewoon op tijd beginnen met Dansen en Swingen op alle Grote HITS uit de Eighties, Nineties en Meer!! Met mooie Disco-Verlichting op de dansvloer en DJ- Arend aan de knoppen wordt dit een Feest der herkenning en kunnen we los met die voetjes van de vloer! Of met een drankje in de hand samen met je vrienden meezingen met hits waarvan je niet eens meer wist dat je ze nog mee kon zingen (Of Blèren…!?) En wat nou zo leuk is, daarna gewoon weer lekker op de fiets naar huis! Dit wordt een Fantastisch Swingend Feestje, wat je zeker niet wilt missen! Dus neem je vrienden/vriendinnen en/of collegae mee en Dance!..Dance!..Dance!!..
Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 5,- Reserveren kan via onderstaande link. https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-27-april-koningsdag-30-dance-party/ 
 


Zondag 28 april: De Highway Rhythm & Blues Gang


De Highway Rhythm & Blues Gang timmert al sinds 1993 aan de weg. Al meer dan 30 jaar speelt de band in heel Nederland en in de grensstreek van Duitsland. De band speelt op allerlei locaties, cafe’s, festivals en andere podia. De naam is dan ook gerenommeerd in de blueswereld.
De band bestaat uit 4 muzikanten, Frank Raffa (bas), Marco Neep (drums en zang), Peter Venema (mondharmonica en zang) en Eric Bosma (gitaar en zang). De ervaring van deze 4 muzikanten, in combinatie met het uitgestraalde speelplezier, zorgen voor een geweldige blues avond. Dat plezier is een opmerking die de band altijd van het publiek terug hoort.
Blues kent veel stijlen. De band weet juist in de combinatie van al deze stijlen een mooi programma op te stellen. De band vindt het belangrijk het publiek te blijven boeien. Dit doen ze enerzijds door de instrumentkeuze, anderzijds door de variatie in de nummers en stijlen, waarin volop ruimte is voor solisten. De solo’s staan altijd in dienst van het nummer en de band stelt zelf dat het publiek zich niet mag vervelen. Andere ritmes en sounds moeten ook voor afwisseling zorgen.
Voor een middagje blues ben je bij de Highway Rhythm & Blues Gang aan het goede adres! Aanvang 16.00 uur. Entree: € 6,- Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/geen-categorie/zondag-28-april-highway-rhithm-and-blues-gang/
 
Vrijdag 3 mei: “The Sidekicks” promotour derde album: ‘Homemade’


The Sidekicks, een vijfkoppige band uit Oost-Groningen, delen een passie voor muziek en brengen een eclectische stijl voort, beïnvloed door diverse muziekstromingen en grootheden. Hun kenmerkende ‘Sidekicksound’ combineert muzikale elementen die de bandleden door de jaren heen hebben verzameld. Albums als ‘Blues And More Than Blues’(2012) en ‘Texas Of the North’ (2017) weersspiegelen hun veelzijdige stijl. Internationaal erkend als topklasse, bewijzen ze dat de blues niet beperkt is tot de VS. De indrukwekkende prestaties van The Sidekicks zijn niet onopgemerkt gebleven. De band schitterde in diverse radioprogramma’s en betrad vele podia in Nederland en Duitsland. Met hun bekendheid voor energieke liveoptredens brengen ze het publiek moeiteloos mee in hun muzikale verhaal. Nu presenteren ze trots hun derde album, ‘Homemade’, die wordt uitgebracht in april 2024, op het podium van Grand Café Zuidlaren, verkrijgbaar op vinyl en opgenomen in hun thuisbasis Meulnhörn. Reserveren kan via onderstaande link.
https://www.thesidekicks.nl/events/grand-cafe-zuidlaren/

Zondag 5 mei: Roots ’66


De band: Roots ’66 bestaande uit Arend Huizinga, Sip Pluim, Frits Boswijk en Jan Stuivenberg, geeft een overzicht van de muzikale ontwikkelingen en stijlen vanaf de vroege Rock & Roll, naar de Mersey Beat en via een vleugje Flower Power tot eind jaren ’60. Roots ‘66 is opgericht in 1986 in Zuidlaren en tot op de dag van vandaag speelt en repeteert de band wekelijks met plezier. Muziek van o.a. Elvis Presley, Buddy Holly, Eddy Cochran, Carl Perkins, The Beatles, The Rolling Stones, The Byrds, The Kinks en The Searchers ontbreken zeker niet aan het repertoire. Alle nummers worden met veel energie en enthousiasme gespeeld en er kan weer lekker geswingd worden. Let’s go back to the roots… with Roots ‘66.  Iedereen is welkom!  Aanvang: 16.00 uur.
Entree € 6,- Reserveren kan via onderstaande link:
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-5-mei-roots-66/

Zondag 12 mei: Let’s Drive


Let’s Drive uit Groningen bestaat uit vier gedreven muzikanten die hun sporen in de muziek hebben verdiend. Geïnspireerd door o.a. Joe Bonamassa, Gary Moore en Doyle Bramhall is de band in 2019 opgericht. De bezetting is: Roel Plieger – zang en gitaar, Chris Bruining, – toetsen, Lourens Leeuw – bas en Jörg Sietsma – drums. Roel is geen onbekende in de Nederlandse muziekscene, Lourens Leeuw is een begrip in Groningen en is natuurlijk bekend om zijn verleden bij o.a. Harry Muskee, Herman Brood en Nina Hagen. Chris en Jörg zijn ook al tientallen jaren actief in de Groninger muziekscene in diverse bands. Aanvang is 16.00 uur. Entree is € 6,-. Iedereen is van harte welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-12-mei-lets-drive/

Zondag 19 mei: Hans van Lier Band


De Hans van Lier-Band in de huidige bezetting bestaat alweer zo’n 2,5 jaar. De band treedt regelmatig op en raakt meer- en meer ingespeeld. Naast van Lier zelf is een centrale rol weggelegd voor zangeres Marjon van Dijk. Bennie Timmer (gitaar), Lou Leeuw (bas) en Harrie Groenewold (drums) maken het gezelschap compleet. Hans van Lier (63) zit al heel wat jaren in ‘the blues’ en heeft tal van CD’s en opnamen op zijn naam staan. Van Lier en Timmer speelden in diverse bezettingen vaker samen in o.a. De Hans van Lier Bluesband, Gina’s Band of Blues, Billy and the Bluesdemons en (Hans van Lier and the) Sidekicks. Met Lou Leeuw en Harrie Groenewold vormde hij zo’n 20 jaar geleden al in ‘The Rockaways’. Kortom, de bandleden kennen elkaar door-en door en van de huidige Hans van Lier-Band kunt u naast eigen werk, met hier- en daar een cover, dan ook een onvervalst middagje blues verwachten…Aanvang 16.00 uur. Entree is €6,- Iedereen is welkom op deze mooie Pinksterdag! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-19-mei-hans-van-lier-band/

Vrijdag 24 mei: DAVES


Vrijdagavond, DAVES in the House!!
DAVES is David Bowie, Talking Heads, Simple Minds, Duran Duran en meer. Na Muskee, Fandango, Fox the Fox en Crocodile Smile zijn ze, zo helemaal klaar voor het echte werk. DAVES: Met jeugdig enthousiasme brengen de 7 jonge mannen van weleer de eighties weer tot leven. Laat u meevoeren op de wolken van hoop, valse herinnerringen en nostalgie.
“Put on your dancing shoes and dance the blues!!”
Aanvang: 21.00 uur. Entree: € 10,-  Iedereen is welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/vrijdag-24-mei-daves/
 
Zondag 26 mei: SoulDeep


SoulDeep, een bruisende Top 2000 allround coverband waarbij je wel MOET dansen! 
Zang: Monique Vogel
Zang: Carolina Vogel
Toetsen: Huibjan Bok
Gitaar: Richard Corman
Basgitaar: Marc Roelaarts
Drums: Stefan Kroes 
Hits van toen en nu komen voorbij zoals Michael Jackson, Chic, Funk Kensington, Pink, Nederpop, Madcon, Justin Timberlake, Bruno Mars, Robbie Williams en nog vele anderen. Haal uw dansschoenen maar weer uit de kast, dat wordt genieten! Aanvang:16.00  uur. Entree: €6,-  Iedereen is welkom! Reserveren kan via onderstaande link: 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-26-mei-souldeep/
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00