Herfst in de lucht, Bokbier op de tap!

Herfst in de lucht, Bokbier op de tap!

Zuidlaren,  23 september 2023                                               


Beste liefhebber,

Bokbier tijd! Vanaf vandaag is er weer bokbier op de tap. Dit jaar wederom La Chouffe bokbier. Deze Chouffe Bok onderscheidt zich door een koperkleurige tint, een frisse fruitige neus en een aangenaam volle smaak die op een bittere toets eindigt.

BORRELEN/ DINER/ BORRELEN
We zijn de hele week [7 dagen]  geopend vanaf 15.00 uur. 
U bent van harte welkom voor een kop koffie, een High Wine, High Beer een stevige borrel of een heerlijk diner. 

LIVE@GRANDCAFEZUIDLAREN 
Zondag 24 september: Blueslines
Zondag 1 oktober: The Outtakes
Dinsdag 3 oktober: Sarah Smith
Zondag 8 oktober: Cat Fever Band
Zaterdag 21 oktober: Trio Lex Jasper featuring ELAINE DELMAR
Zaterdag 18 november: Laura Fygi and Band
Zondag 22 oktober: Simpel Zat

LIVE@VERWACHT
Zaterdag 2 december: Bluesband Skinny Linny (try out)

F1@GRANDCAFEZUIDLAREN
Zondag 24 september: GP Japan. Aanvang 07:00 uur
Zondag 8 oktober: GP Qatar. Aanvang 19.00 uur

AGENDA ALGEMEEN
Vrijdag 13 oktober: PUBQUIZ
Zaterdag 28 oktober: WijnSpijs wandeling Zuidlaren
 

Wij wensen iedereen een goed weekend en tot snel!

Team Grand Café
 
Zondag 24 september: Blueslines


Blueslines, een zeven-koppige formatie met twee zangeressen uit het Noorden. Groningen, Drenthe en de blues zijn al vele jaren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Blueslines zet deze traditie voort en speelt vele aansprekende covers van blues en bluesrock uit binnen- en buitenland zoals nummers van BB King, Bernard Allison, Beth Hart en Eric Clapton. Ook wordt in een afwisselend programma uitstapjes gemaakt naar de hedendaagse bluesrock.
Aanvang: 16.00 uur. Entree: € 6,-. Iedereen is welkom. 
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-24-september-blueslines/
 
Zondag 1 oktober: The Outtakes


The Outtakes is de ultieme band voor wie vindt dat het tijd wordt voor een goed feest met de muziek uit midden 60s tot begin 80s en spelen o.a. “Talk Talk. The Moody Blues, David Bowie en andere”.  The Outtakes bestaat uit Coos Grevelink op gitaar, zang en mondharmonica, Harrie Groenewold op drums,  Ger Warink, bas en zang en Dicky Gilbers op toetsen, zang en akoestische gitaar. Dat wordt zondagmiddag weer muzikaal genieten! Aanvang: 16 uur. Entree: € 6,- Iedereen is welkom.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zondag-1-oktober-the-outtakes/
 
Dinsdag 3 oktober: Sarah Smith


Het is Grand Café Zuidlaren weer gelukt om de Canadese singer/ songwriter Sarah Smith te kunnen boeken voor een semi akoestisch optreden op dinsdagavond 3 oktober. Sarah Smith zit qua muziekstijl in de lijn van bijvoorbeeld Melissa Etheridge, Alanis Morisette, Sass Jordan, Beth Hart. Dus rock/ blues met een rauw randje. Haar stem wordt vergeleken met: Bonnie Rait, Alannah Miles, Melissa Etheridge en natuurlijk Janis Joplin. 
Sarah Smith vergaarde internationale roem als zangeres van de rockband The Joys. In Canada heeft de zangeres prijzen gekregen voor beste rockzangeres en beste songwriter. Momenteel richt Sarah haar pijlen op Europa. Voor de liefhebber en stevige rockchicks een unieke kans om te genieten: Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 10,- Reserver kan via de onderstaande link.
https://shops.eventree.nl/nl/shop/7356b700-e4a9-4b67-8db5-c8ea051f12bf
 
Zondag 8 oktober: Cat Fever Band


Een zestal gelouterde muzikanten, die inmiddels al meer dan 10 jaar met veel plezier en energie samen de blues spelen. Hoewel, blues? Ja, toch wel. Maar dan op een erg toegankelijke, swingende wijze, groovy, zoals de mannen het zelf duiden. Cat Fever Band laat zich niet alleen graag inspireren door traditionele blueshelden als Taj Mahal, Freddy King, Muddy Waters, Keb Mo en vele andere, maar ook door grootheden als The Allman Brothers, Joe Cocker, en de Tedeschi Trucks Band; artiesten die de blues graag voorzien van een lekker vleugje soul, rock en funk. Ook eigen nummers hebben een mooie plek gekregen in de set list. De backbone van de band, bestaand uit bassist Michiel Boerman en drummer Joop de Haan, legt de basis voor de specifieke groove van Cat Fever Band. Veel ruimte in de nummers wordt gereserveerd voor prachtig solowerk van Rolf Smook op tenorsax, Harry Geerdink op lead gitaar, John Klad op de bluesharp en Klaas de Haan op zijn geliefde Hammond. De slow blues wordt zeker ook niet geschuwd, een kolfje naar de hand van frontman John Klad. Mannen die elkaar kennen uit hun jeugd in de omgeving van Stadskanaal en uit het regionale muziekcircuit van die tijd. Die daarna hun eigen (muzikale) weggingen om, na 30 jaar of zelfs langer, elkaar opnieuw te vinden in Cat Fever Band. Mannen ook die hun Veenkoloniale afkomst trots uitdragen. De bandleden voelen zich verbonden met de regio, liefkozend omgedoopt in The Törf District Delta. In februari 2020 presenteerde de band het eerste album Make me Stay met 13 swingende songs, waarvan 4 eigen nummers. Van gevoelige slow blues naar stevig swingend, met een kenmerkende Hammond en een scheurende sax. Aanvang: 16 uur. Entree: € 6,- iedereen is welkom.
 
Vrijdag 13 oktober: PUBQUIZ


De leukste PUBQUIZ van Zuidlaren en omgeving bij Grand Café Zuidlaren
 
Vrijdag 13 oktober organiseert Grand Café Zuidlaren weer de leukste PUBQUIZ van Zuidlaren en omgeving. De PUBQUIZ is ooit overgewaaid vanuit de pubs uit Groot Brittannië waarbij teams het tegen elkaar opnemen op het gebied van wereldsteden, eten en drinken, films, muziek, sport, etc. Quizmaster Stefan, van Crazy Events, maakt er komende vrijdag weer een spectaculaire avond van. Maak een team van max. 6 personen, verzin een leuke teamnaam en geef u op via reserveren@grandcafezuidlaren.nl. Inloop: 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 6,- VOL= VOL!
 
Zaterdag 21 oktober: Lex Jasper trio and Elaine Delmar [UK]


Wanneer je naar Elaine luistert, waan je je in een beroemde jazzclub te Londen of New York. Ze heeft wereldwijd haar muzikale sporen ruimschoots verdiend. Ze was de ster in Broadway-musical Bubbling Brown Sugar. Elaine zong met het Metropole Orkest, de BBC- en NDR Big Band. Ook was ze met The Four Ladies of Swing te zien in het Nederlandse tv-programma Tros Sesjun, begeleid door Lex Jasper. 
In 2023 werd Elaine Delmar verkozen tot Beste Jazz Vocalist van Engeland. Inloop vanaf 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 22,50. U kunt kaarten reserveren via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-21-oktober-lex-jasper-trio-and-elaine-delmar-uk/
 
Zondag 22 oktober: Simpel Zat


Simpel Zat maakt akoestische covers van diverse artiesten op hun eigen eigenwijze wijze. Hun repertoire bestaat uit nummers vanaf de jaren 60 tot en met heden. Zo kunt u oa. Luisteren naar de Dijk/Rowwen Heze/Neil Young/Stones/Springsteen/Boudewijn de Groot/U2/ Snow Patrol/Billy Joel/CCR en nog vele anderen. Bezetting; Jakob Moorlag slagwerk en zang, Pieter Zegeling-accordeon, Geert-Jan Enting-bas en zang, René Veldman zang, mondharp en gitaar en Wim Helder-gitaar en zang. Aanvang 16.00 uur. Entree: € 6,-Iedereen is welkom.
 
Zaterdag 18 november: Laura Fyci and Band


Laura Fygi, dochter van een Egyptische buikdanseres en voormalig lid van meidengroep Centerfold, draait al ruim 30 jaar mee in de muziekindustrie. De Jazzdiva weet met haar prachtige en zeer herkenbare stemgeluid overal ter wereld de zalen te vullen. Ze trad al op op zes verschillende continenten, maar staat net zo lief op de planken van enkele Nederlandse theaters en nu in Grand Café Zuidlaren! 18 november zal Laura Fygi qua repertoire variëren tussen Michel Legrand en Zuid Amerikaanse Latin muziek. Dit onder begeleiding van: Paul Poulissen – Piano. Hans Lass – Bass en Gijs Dijkhuizen – Drums. Aanvang: 20.30 uur. Entree € 22,50. Reserveren kan via onderstaande link.
https://grandcafezuidlaren.nl/agenda/zaterdag-18-november-laura-fygi-en-band/
Deel:

binnenkort

Grand Café Zuidlaren
De Millystraat 8
9471 AH  Zuidlaren
050 409 6460 
info@grandcafezuidlaren.nl

Dagelijks geopend

Maandag: 15:00* tot 23:00
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 15:00* tot 23:00
Donderdag: 15:00* tot 23:00
Vrijdag: 15:00 tot 23:00
Zaterdag: 15:00 tot 23:00
Zondag: 15:00 tot 23:00
 
* = keuken open vanaf 17:00