Zondag 3 september 2017 : Blueslines
Op zondag 3 september 2017 komt Blueslines spelen bij Grand Café Zuidlaren. BluesLines speelt blues zoals blues in Drenthe hoort te klinken, no-nonsense en zonder franje, waarbij elk optreden weer een unieke belevenis is voor publiek en band. BluesLines bestaat uit Jikki Holtman: zang, Wigo van der Schoot, drums, Peter Sturing: sologitaar, Hans Modderman: basgitaar, Wim Striker: slaggitaar, saxofoon en trombone, Rick Boelsma: toetsen en Ton van Laarhoven: bluesharp. Dat wordt weer genieten! Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 10 september 2017 : Hans van Lier Experience band
Op zondag 10 september 2017 komt de Hans van Lier Experience band. De Experience bestaat uit: Harry van Lier (bas, zang) en Hans van Lier (gitaar, zang). Zij worden bijgestaan door Richard Koster (mondharmonica, zang) en Harrie Groenewold (drums). Dat wordt weer een geweldige middag. Aanvang 16 uur. De toegang is gratis.

Zondag 17 september 2017 : Sugadaddy & the Honeydrippers
Op zondag 17 september 2017 komt SugaDaddy & the Honeydrippers spelen. Sugadaddy & The Honeydrippers is een zesmans formatie met ruime ervaring in de wereld van de blues en bestaat uit Paul van den Berg, Erik Niemeijer, Thomas van den Berg, Hans Niemeijer en Gerrit Bruinink. De stijl die wordt gespeeld, is voornamelijk sterk beïnvloed door T -Bone Walker, Little Walter en de West-Coast Blues van Junior Watson en Hollywood Fats. Een mix van zeer swingende blues met een jazzy tintje en de echte delta blues uit de 50er en 60er jaren. Aanvang 16 uur, gratis toegang.

Vrijdag 22 september 2017 : Bernard Brogue en Tammo Tamminga
Op vrijdagavond 22 september 2017 komen Bernard Brogue en Tammo Tamminga een luisterconcert verzorgen. Twee mannen zingen over hun Groningse roots in al haar facetten. Samen hebben ze een “spaigelploatje” in het Gronings opgenomen met als resultaat een bijzonder samenwerkings verband. De CD staat vol met songs over verlies en verlangen, hoop en strijd tegen de aardbevingen die het gebied nog immer teisteren. Dat wordt vrijdag 22 september een bijzondere avond. De zaal is open vanaf 20 uur, aanvang concert 20.30 uur. De toegang is € 10,00 p.p. Tickets reserveren kan telefonisch 050 4096460 of via email info@grandcafezuidlaren.nl

Zondag 24 september 2017 : BJ Hegen Blues Band
Op zondag 24 september 2017 speelt de B.J. Hegen Blues Band bij Grand Café Zuidlaren. Bé Hegen is één van de weinige muzikanten die het nog steeds aandurft om in een tijd van bluesrock en allerlei bluesverbasteringen, bluesmuziek te maken zoals deze oorspronkelijk en volgens traditie is bedoeld. De B.J. Hegen Blues Band bestaat uit Bé Hegen: zang, gitaar bluesharp, Jan Warntjes: piano, Frans Többen: bas en Hank van der Veen: drums. Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Vrijdag 29 september 2017 : Barbara & Harry Jelijs
Op vrijdagavond komt het duo Barbara & Harry Jelijs een luisterconcert verzorgen. Barbara & Harry presenteren deze avond een muzikaal programma dat voornamelijk uit intieme luisterliedjes bestaat. Dit duo afkomstig uit Zuidlaren en ook wel bekend van de band  ‘D-Wire’,  laat zich van een geheel andere kant horen. Dat wordt vrijdag 29 september een bijzondere avond. De zaal is open vanaf 20 uur, aanvang concert 20.30 uur. De toegang is € 10,00 p.p. Tickets reserveren kan telefonisch 050 4096460 of via email info@grandcafezuidlaren.nl

Zaterdag 30 september 2017 : Tribute to Neil Diamond
Zaterdag 30 september Grand Café Zuidlaren: Tribute to Neil Diamond. Met de Nederlandse Neil Diamond (Neil4real) die je mee neemt in de emotie van nummers als: “Sweet Caroline”, “Girl, You’ll Be A Woman Soon”, “Solitary Man”, “I Am…I Said”, “Cracklin’ Rosie”… en vele andere hits. Koop nu je kaarten via VanPlan.

Zondag 1 oktober 2017 : Hans van Lier band
Op zondag 1 oktober 2017 komt de Hans van Lier-band bij Grand Café Zuidlaren spelen. Een formidabele band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. De Hans van Lier-band bestaat deze zondag uit Hans van Lier, Lou Leeuw en Harrie Groenewold. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 8 oktober 2017 : Sjoerd Elsinga
Op zondag 8 oktober 2017 speelt Sjoerd Elsinga, dè singer/songwriter van Vlieland bij Grand Café Zuidlaren. Sjoerd Elsinga maakt al vele jaren muziek op Vlieland, en af en toe ook aan de vaste wal. Zijn repertoire bestaat uit covers en eigen werk en daarbij begeleid hij zichzelf op gitaar en mondharmonica. Muziek maken,  daar gaat het om en dan met veel energie en enthousiasme. Sjoerd heeft een breed repertoire dat varieert van ballads tot blues, zowel Engels- als Nederlandstalig, zeg maar van Neil Young tot Stef Bos. Sjoerd speelt het meest op Vlieland, maar maakt ook graag de overtocht naar de “ vaste wal” om daar op te treden. Kom zondag genieten van deze bijzondere muzikant. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 16.00 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 14 oktober 2017 : Mannen met Kleintjes
Op zaterdag 14 oktober 2017 (De Nacht van Zuidlaren) komt de Ukelele band  “Mannen met Kleintjes” optreden bij Grand Café Zuidlaren. Mannen met Kleintjes is in 2009 opgericht door enkele ukelele fanaten uit Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot de beste (en waarschijnlijk enige!!!) ukelele band van Nederland. Met een smakelijke mix van dampende rock, dansbare disco en herkenbare popklassiekers weten de  “Mannen met Kleintjes” met groot enthousiasme en humor van elk optreden een ware happening te maken. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… En dit alles met close harmony zang, humor en in een krap ukelele jasje. Aanvang 22:00 uur, toegang is gratis. http://www.mannenmetkleintjes.nl/

Zondag 15 oktober 2017 : D-Wire band
Op zondag 15 oktober 2017 treedt de D-Wire band op bij Grand Café Zuidlaren. D-Wire speelt o.a. stevige rock, (pittige) country maar ook ballads. Het repertoire van de band bestaat uit eigen nummers en ze spelen op geheel eigen wijze covers van enkele van hun muzikale helden zoals bijv. Paul McCartney en the Beatles, Eric Clapton, Bruce Springsteen etc. De band heeft in het rijke muzikale verleden nog in het voorprogramma van Grant & Forsyth en de legendarische Johnny Cash gestaan. Beslist de moeite van een reisje naar Grand Café Zuidlaren waard. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Maandag 16 oktober 2017 : Two Dollar Tuesday
Tijdens de Zuidlaardernacht,  maandag 16 oktober  2017, komt Two Dollar Tuesday muziek maken. Deze damesband speelt muziek vanaf de 80-er jaren tot muziek van nu. Namen als AC/DC, The Cure, Status Quo, Bon Jovi, Journey, ze passeren allemaal de revue tijdens een optreden van dit dynamische trio. De combinatie van gitaar, basgitaar en drums zorgen voor een solide basis voor de prachtige samenzang van deze drie dames. Van 80’s Rock tot heden-POP, het repertoire van Two dollar Tuesday neemt je mee langs mooie luisterliedjes tot het punt waar het dak geen andere keuze meer heeft dan er vol enthousiasme af te vliegen. De toegang is gratis. Aanvang 22.00 uur.

Dinsdag 17 oktober 2017 : Ronald Nihot
Om de Zuidlaardermarkt gezellig af te sluiten komt Ronald Nihot op dinsdag 17 oktober vanaf 14 uur vrolijke muziek maken.  Een trip terug in de tijd met de beste popliedjes van alle  tijden. Een Sing-a-Long middag met JukeBox Live. Een greep uit het repertoire ; The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, The Byrds, The Eagles, Billy Joel, James Taylor, CCR, Albert Hammond, U2, Supertramp, Boudewijn de Groot etc. Liedjes om heerlijk naar te luisteren of om op te dansen. Dat wordt dus weer genieten tijdens Zuidlaardermarkt bij Grand Café Zuidlaren. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanvang 14:00 uur.

Zondag 22 oktober 2017 : Out of tha box
Op zondag 22 oktober 2017 komt Out Of Tha Box vanaf 16 uur spelen bij Grand Café Zuidlaren. Out of tha Box bestaat uit  Jordy Wolthuis en Larissa Wolthuis (broer en zus). Out of tha Box is funky, creative, fresh, relaxed, fun music uit Groningen. Het repertoire bevat o.a. nummers van: Will and the People, Ed Sheeran, The Beach Boys, Prince, Michael Jackson enz. Tijdens de nummers maken Jordy en Larissa Wolthuis gebruik van o.a. een melodica, een tamboerijn, shakers en natuurlijk een gitaar en hun eigen stemmen. Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, toegang is gratis

Zondag 29 oktober 2017 : Kevin Bos
Op zondag 29 oktober 2017 speelt singer/songwriter Kevin Bos bij Grand Café Zuidlaren. Kevin genoot een opleiding aan de School voor de Kunsten te Groningen en is hij druk bezig met een carrière als singer/songwriter. Kevin laat zich beïnvloeden door muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en vertelt zijn eigen boodschap over persoonlijke vrijheid, geluk en de maatschappij. Met muzikale invloeden van o.a. Van Morrisons GLORIA tot Jailhouse Rock van Elvis,  Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en ook Kings of Leon, weet hij menig publiek aan het dansen te krijgen. Trek uw dansschoenen aan en kom zondagmiddag genieten van deze swingende singer/songwriter. Aanvang vanaf 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.