Zondag 1 oktober 2017 : Hans van Lier band
Op zondag 1 oktober 2017 komt de Hans van Lier-band bij Grand Café Zuidlaren spelen. Een formidabele band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. De Hans van Lier-band bestaat deze zondag uit Hans van Lier, Lou Leeuw en Harrie Groenewold. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 8 oktober 2017 : Sjoerd Elsinga
Op zondag 8 oktober 2017 speelt Sjoerd Elsinga, dè singer/songwriter van Vlieland bij Grand Café Zuidlaren. Sjoerd Elsinga maakt al vele jaren muziek op Vlieland, en af en toe ook aan de vaste wal. Zijn repertoire bestaat uit covers en eigen werk en daarbij begeleid hij zichzelf op gitaar en mondharmonica. Muziek maken,  daar gaat het om en dan met veel energie en enthousiasme. Sjoerd heeft een breed repertoire dat varieert van ballads tot blues, zowel Engels- als Nederlandstalig, zeg maar van Neil Young tot Stef Bos. Sjoerd speelt het meest op Vlieland, maar maakt ook graag de overtocht naar de “ vaste wal” om daar op te treden. Kom zondag genieten van deze bijzondere muzikant. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 16.00 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 14 oktober 2017 : Mannen met Kleintjes
Op zaterdag 14 oktober 2017 (De Nacht van Zuidlaren) komt de Ukelele band  “Mannen met Kleintjes” optreden bij Grand Café Zuidlaren. Mannen met Kleintjes is in 2009 opgericht door enkele ukelele fanaten uit Groningen en is inmiddels uitgegroeid tot de beste (en waarschijnlijk enige!!!) ukelele band van Nederland. Met een smakelijke mix van dampende rock, dansbare disco en herkenbare popklassiekers weten de  “Mannen met Kleintjes” met groot enthousiasme en humor van elk optreden een ware happening te maken. Deep Purple, Led Zeppelin, Golden Earring, Michael Jackson, Bob Marley… En dit alles met close harmony zang, humor en in een krap ukelele jasje. Aanvang 22:00 uur, toegang is gratis. http://www.mannenmetkleintjes.nl/

Zondag 15 oktober 2017 : D-Wire band
Op zondag 15 oktober 2017 treedt de D-Wire band op bij Grand Café Zuidlaren. D-Wire speelt o.a. stevige rock, (pittige) country maar ook ballads. Het repertoire van de band bestaat uit eigen nummers en ze spelen op geheel eigen wijze covers van enkele van hun muzikale helden zoals bijv. Paul McCartney en the Beatles, Eric Clapton, Bruce Springsteen etc. De band heeft in het rijke muzikale verleden nog in het voorprogramma van Grant & Forsyth en de legendarische Johnny Cash gestaan. Beslist de moeite van een reisje naar Grand Café Zuidlaren waard. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Maandag 16 oktober 2017 : Two Dollar Tuesday
Tijdens de Zuidlaardernacht,  maandag 16 oktober  2017, komt Two Dollar Tuesday muziek maken. Deze damesband speelt muziek vanaf de 80-er jaren tot muziek van nu. Namen als AC/DC, The Cure, Status Quo, Bon Jovi, Journey, ze passeren allemaal de revue tijdens een optreden van dit dynamische trio. De combinatie van gitaar, basgitaar en drums zorgen voor een solide basis voor de prachtige samenzang van deze drie dames. Van 80’s Rock tot heden-POP, het repertoire van Two dollar Tuesday neemt je mee langs mooie luisterliedjes tot het punt waar het dak geen andere keuze meer heeft dan er vol enthousiasme af te vliegen. De toegang is gratis. Aanvang 22.00 uur.

Dinsdag 17 oktober 2017 : Ronald Nihot
Om de Zuidlaardermarkt gezellig af te sluiten komt Ronald Nihot op dinsdag 17 oktober vanaf 14 uur vrolijke muziek maken.  Een trip terug in de tijd met de beste popliedjes van alle  tijden. Een Sing-a-Long middag met JukeBox Live. Een greep uit het repertoire ; The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, The Byrds, The Eagles, Billy Joel, James Taylor, CCR, Albert Hammond, U2, Supertramp, Boudewijn de Groot etc. Liedjes om heerlijk naar te luisteren of om op te dansen. Dat wordt dus weer genieten tijdens Zuidlaardermarkt bij Grand Café Zuidlaren. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanvang 14:00 uur.

Zondag 22 oktober 2017 : Out of tha box
Op zondag 22 oktober 2017 komt Out Of Tha Box vanaf 16 uur spelen bij Grand Café Zuidlaren. Out of tha Box bestaat uit  Jordy Wolthuis en Larissa Wolthuis (broer en zus). Out of tha Box is funky, creative, fresh, relaxed, fun music uit Groningen. Het repertoire bevat o.a. nummers van: Will and the People, Ed Sheeran, The Beach Boys, Prince, Michael Jackson enz. Tijdens de nummers maken Jordy en Larissa Wolthuis gebruik van o.a. een melodica, een tamboerijn, shakers en natuurlijk een gitaar en hun eigen stemmen. Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, toegang is gratis

Zondag 29 oktober 2017 : Kevin Bos
Op zondag 29 oktober 2017 speelt singer/songwriter Kevin Bos bij Grand Café Zuidlaren. Kevin genoot een opleiding aan de School voor de Kunsten te Groningen en is hij druk bezig met een carrière als singer/songwriter. Kevin laat zich beïnvloeden door muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en vertelt zijn eigen boodschap over persoonlijke vrijheid, geluk en de maatschappij. Met muzikale invloeden van o.a. Van Morrisons GLORIA tot Jailhouse Rock van Elvis,  Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en ook Kings of Leon, weet hij menig publiek aan het dansen te krijgen. Trek uw dansschoenen aan en kom zondagmiddag genieten van deze swingende singer/songwriter. Aanvang vanaf 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Vrijdag 3 november 2017 : Moe maar Moedig door Annemarie de Groot
Op vrijdagavond 3 november 2017 komt Annemarie de Groot vertellen over haar boek ‘Moe maar moedig’. Het boek gaat over de laatste jaren samen van twee mensen in wisselwerking met zichzelf, elkaar en hun omgeving. Een inzicht in het geluk, de schrik, het verdriet, de hoop, de angst, het verlangen, het genot, het ongemak, de humor, kortom, alle emoties, samengebald, vergroot en versterkt in een ogenschijnlijk onmogelijke levensfase die toch mogelijk blijkt als liefde, moed en geduld op zijn sterkst zijn. Ze hoopt met het uitdragen van haar boek ook andere mensen in soortgelijke situaties een steun in de rug te kunnen geven. Een bijzondere, interactieve avond voor iedereen die zich in deze situatie herkend. Aanvang 20.30 uur. Toegang is gratis.

Zondag 5 november 2017 : The Kentucky Grasshoppers
Op zondag 5 november 2017 komen The Kentucky Grasshoppers spelen bij Grand Café Zuidlaren. Zeven doorgewinterde muzikanten uit de omgeving van Groningen, die hun sporen in de muziek afgelopen 50 jaar ruimschoots hebben verdiend, hebben de koppen bij elkaar gestoken en naast hun gebruikelijke muzikale activiteiten een semi-akoestische Country band in elkaar gezet.
Een semi-akoestische band wil zeggen dat het geluidsniveau aanzienlijk lager ligt dan bij elektrische bands, voornamelijk door het ontbreken van een compleet drumstel. Dit deel van de ritme sectie bestaat nu uit een Cajon en andere percussie instrumenten. De muziek kan als Easy listening worden aangemerkt, waarbij het zwaartepunt ligt bij het vocale gedeelte doordat alle zeven muzikanten eveneens lead-vocal zangers zijn. Kortom een sfeervolle afwisselende sound mede doordat een Steelguitar is gevoegd, naast 3 akoestische gitaren, elektrische gitaar, basgitaar en Cajon-percussie etc.  Het repertoire van The Kentucky Grasshoppers bestaat o.a. uit nummers van The Eagles – Merle Haggard – Venice – Willie Nelson – Highwaymen – Ed Bruce – Alan Jackson – C S N Y – Elvis Costello – Paul Carrack en vele anderen.  De band bestaat uit Raymond Paré, Henk Vrieling, Anne Doedens, Ronald Nihot, Derk de Vries, Daan Sahetapy en Bert (Woody) van der Woude. Dat wordt zondag weer genieten in Grand Café Zuidlaren. Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 12 november 2017 : Sound of time
Op zondag 12 november 2017 komt de band de Sound of Time spelen. De Sound of Time speelt muziek uit de jaren 80, 90 met nummers van o.a. Anouk, The Stones, Amy Winehouse etc.etc. De band bestaat uit Froukje de Boer (zang), Bé Warmelts (gitaar), Wim Vernimmen (basgitaar / toetsen), Theo Groenendal (drums) en Grietinus Harms (geluidsman). Dat wordt weer swingen. Aanvang 16 uur, de toegang is gratis

Vrijdag 17 november 2017 : Marko Poucki
Op vrijdagavond 17 november zal Marko Poucki een avondvullend programma verzorgen. Marko is een echte troubadour die als zanger en pianist muziek maakt, eigen teksten schrijft en vertolkt. In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn nummer Niets te zien. Ook was hij dat jaar finalist van het Landelijk Studenten Band Festival en stond hij in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Hij speelde dat jaar op Noorderzon en hij was te gast in verschillende radioprogramma’s, zowel regionaal als landelijk (o.a. bij Bert Haandrikman, Jacques d’Ancona en Jeroen Kijk in de Vegte).  De avond begint om 20.30 uur. De toegang is € 5,00 per persoon.

 

Zaterdag 18 november 2017 : Starmen, tribute to David Bowie
Van Ziggy Stardust tot Rebel Rebel en van Let’s Dance tot I’m Afraid of Americans, de muziek van legende David Bowie moet je live horen. Starmen bestaat uit een groep muzikanten die naast hun eigen muzikale activiteiten hun bewondering voor de muzikale genius Bowie gemeen hebben. Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Jean Genie, Rebel Rebel, Fame, Golden Years, China Girl, Heroes, Let’s Dance, Absolute Beginners, The Man Who Sold The World, het wereldberoemde duet Tonight met Tina Turner…Starmen rockt, funkt en croont zijn weg door 40 jaar pophistorie en laat je horen dat de muziek van de Thin White Duke altijd indrukwekkend en spannend blijft. Put on your red shoes and dance the blues ! Aanvang 21.30 uur, de toegang is € 10,00 p.p. Tickets aan de bar of via https://www.vanplan.nl/uitje/tribute-to-david-bowie-grand-caf-zuidlaren-zuidlaren-37845767

Zondag 19 november 2017 : The Chaplains
Op zondag 19 november as komt de rockband The Chaplains of Nulviefteg zoals de band voor de gelegenheid is genoemd. Deze band past prima in het rijtje van De Troebadoers, Bert Hadders, Harry Niehof, Arnold Veeman, Edwin Jongedijk en Zuver Scheerwol. Als het aan Alex Luttjeboer en band ligt zeker. Met de single Funky Vout’n is de band een Groningstalige weg is ingeslagen. ,,Het is echt iets van ons allen’’, zegt Luttjeboer die de songs en de teksten schrijft. ,,We werken het als band gezamenlijk uit en kieken dan wel wat het wordt.’’ De band bestaat naast Luttjeboer (gitaar en zang) uit Klaas Post (gitaar), Marten van der Ploeg (bas), Kid van Hees (drums) en Remko Wind (piano).’ Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, toegang is gratis

Vrijdag 24 november 2017 : Margriet de Schutter over Stoppen en doorgaan
Op vrijdagavond 24 november 2017 komt ex-shorttrackschaatster Margriet de Schutter vertellen over haar boek Stoppen & doorgaan. Stoppen & doorgaan is een openhartig boek over topsport en het leven erna; inspirerend voor iedereen die toe is aan een totaal nieuw leven. Margriet de Schutter trainde van 1998 tot 2010 voor het nationale team shorttrack. Ze schreef het scenario voor de documentaire Diepgaan voor Vancouver, die op het grootste Internationale Filmfestival over sport, in Milaan, werd onderscheiden. Momenteel heeft De Schutter haar eigen bedrijf, Crossover Media, waarmee ze o.a. journalistieke en mediawerkzaamheden verricht. Dat wordt een interessante avond voor iedereen met een sportieve geest. Aanvang 20.30 uur, de toegang is € 5,00 p.p.

Zondag 26 november 2017 : Roots Sixtiesix
Vanaf het eerste moment heeft de band muziek uit de 60er jaren gespeeld. Herkenbaar en dansbaar staat voor de band voorop. Veel hits van in die tijd bekende artiesten en bands staan op het programma. Elvis Presley, The Beatles, The Searchers, Eddy Cochran, Buddy Holly, The Beach Boys, The Byrds, Rolling Stones en vele anderen komen voorbij in een optreden van de band. Stuk voor stuk nummers die garant staan voor herkenning en swing! Rock and Roll uit de prehistorie van de popmuziek en vooral de Merseybeat.De bandleden zijn Arend Huizinga, gitaar – zang (Apaches, Jaguars, Jesters, Ashtray, Chaps), Jan Stuivenberg   drums – zang (Yellow Devils, Apaches, Jaguars, The Milo’s), Frits Boswijk, basgitaar – zang (Trembling Strings, Flying Arrows, Woody Brothers) en Johan Hofmann    slaggitaar – zang (Dutch Tramps, Hopbees , Singer Songwriter)