Donderdag 28 juni 2018 : Zomerzingen
Op zomeravonden 28 juni, 5, 19 en 26 juli wordt er heerlijk zomerse meerstemmige muziek gezongen o.l.v. Judith Lange. Bijdrage 10 euro, Aanvang 20 uur. Na afloop een zomerse naborrel!
Liefst van tevoren aanmelden: judithlange@kpnmail.nl tel. 0630474110 maar je mag ook gewoon per  keer binnenlopen

Vrijdag 29 juni 2018 : Kevin Bos
Op vrijdagavond 29 juni 2018 komt singer/songwriter Kevin Bos spelen in de Pub. Kevin laat zich beïnvloeden door muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en vertelt zijn eigen boodschap over persoonlijke vrijheid, geluk en de maatschappij. Met muzikale invloeden van o.a. Van Morrisons GLORIA tot Jailhouse Rock van Elvis,  Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en ook Kings of Leon, weet hij menig publiek aan het dansen te krijgen.  . Trek uw dansschoenen aan en kom vrijdagavond genieten van deze swingende singer/songwriter.  Aanvang vanaf 21 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 1 juli 2018 : Rhythm Rabbits
Op zondagmiddag 1 juli 2018 komt Rhythm Rabbits spelen.  Twentieth Century Music noemen ze het zelf en daarbij kunt u denken aan muziek van Eric Clapton, Dire Straits, Elvis Presley, The Shadows, Creedence Clearwater Revival enz.Alle bandleden hebben jarenlange ervaring in diverse bands met optredens in binnen- en buitenland. Dat wordt zondagmiddag 1 juli weer ouderwets genieten. Aanvang 16 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zaterdag 7 juli 2018 : Adam Sweet
Singer-songwriter en gitarist Adam Sweet uit Engeland komt naar Nederland en ook naar Grand Cafe Zuidlaren. Hij wordt begeleid door de jazzmuzikanten Koos Wiltenburg op bas en Arno van Nieuwenhuize op drums. Adam Sweet is geïnspireerd door de klassieke rock en blues uit de jaren zestig en zeventig: de muziek die hij aanvankelijk veel coverde. De Engelsman staat bijna voortdurend ergens op een podium. Hij zegt daardoor een betere muzikant te zijn geworden en kon daardoor ook een solocarrière beginnen. Het optreden op zaterdag 7 juli begint om 21.00 uur. De toegang is gratis.

Zondag 8 juli 2018 : Ed Baker & the Boogiemachine
Op zondag 8 juli 2018 komt Ed Baker and the Boogie Machine spelen bij Grand Café Zuidlaren. Ed Baker and the Boogie Machine bezit het authentieke geluid van de swing-bands uit de jaren 50 van de vorige eeuw. Aangevoerd door Mr. Ed Baker, hèt aankomende blues-zangtalent van Nederland. De Boogie Machine bestaat uit routiniers waaronder Boogie Woogiepianist Martienes de Wit. De muzikaliteit van deze heren en de interactie onderling zorgt voor een hoge dosis improvisatie op het raakvlak van Blues, Jazz en Swing. Een optreden van Ed Baker and the Boogie Machine staat garant voor een middag swingen op opzwepende muziek from the fifties. Aanvang 16 uur, de toegang is gratis.

Vrijdag 13 juli 2018 : Jelle Mulder en Gino Jansen in de Pub
Aanstaande vrijdagavond 13 juli 2018 komt het duo Jelle Mulder en Gino Mulder vanaf 21 uur spelen in de Pub van Grand Café Zuidlaren. Jelle Mulder, een jong getalenteerde singer/songwriter werkt op dit moment aan zijn debuutalbum “Find your way” samen met Gino Jansen, gerenomeerd bassist en bekend van Fox the Fox met de hitsingle “Precious little diamond” en 11 jaar bassist bij Harry Muskee (Cuby and the Blizzards). Gino is inmiddels producer, componist en multi instrumentalist, zijn producties verschijnen onder de naam Speakizy. Op dit nieuwe album, zijn de composities en alle ingespeelde instrumenten van zijn hand. Jelle Mulder schreef de pakkende teksten. “Find your way ” is groovy, funky en harmonieus. De songs variëren van funk en soul tot bluesy ballads. Jelle’s stem heeft een sterk, warm en eigen geluid. Met z’n tweeën spelen ze semi akoestisch om het album te promoten en willen graag met het publiek delen wat ze het afgelopen jaar samen gecreëerd hebben. Dat wordt vrijdagavond genieten voor alle muziekliefhebbers. Aanvang 21 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zaterdag 14 juli 2018 : Coverband Rits
Tijdens de Zuidlaarder Muzieknacht, zaterdagavond 14 juli 2018, komt coverband Rits muziek maken bij Grand Café Zuidlaren. Dampende disco, stevige stampers of bescheiden ballads… Ze hebben het allemaal in huis. Zangeres Hennie heeft een gouden strem en is het stralende middelpunt. Gitarist Hans de Vreeze staat bekend om zijn eindeloze enthousiasme, Ruud Boelens houdt zich voornamelijk bezig met het spelen van de elektrische gitaar maar af en toe wordt hij achter het keyboard gezet. John Huizing speelt toetsen, trompet, trombone, een of andere verroeste toeter en drummer Jan zorgt dat de band ritmisch aan de gang blijft. Kortom een allround stel bij elkaar dat enthousiast het dak eraf blaast. Kom swingen en meezingen met deze toffe coverband. Aanvang 16.00 uur, toegang is gratis.

Zondagmorgen 15 juli 2018 : Vrouwenkoor De Dames
Aanstaande zondagochtend 15 juli kunnen vroege vogels komen genieten van vrouwenkoor De Dames. De Dames hebben bij hun korte optreden tijdens de kerstfair in het Grand Café laten zien dat ze enthousiast en gedreven zijn. Intussen zijn ze druk bezig met het instuderen van een theaterprogramma voor kleinere zalen rondom het veelzijdige thema ‘vrouw’ . In de aanloop naar Pedaal Vocaal (16 september a.s.) komen ze in het Grand Café een voorproefje geven. En dat doen ze met een keur aan liedjes…. meerstemmig, met of zonder begeleiding, pop of folk … en altijd enthousiast. Kom dus zondagmorgen van 11 tot 12.30 uur genieten en neem uw vrienden en/of familie mee. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 15 juli 2018 : Mississippi Kings
Op zondag 15 juli 2018 spelen vanaf 16.00 uur The Mississippi Kings! Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek. Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische BJ Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen. Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden zoals Robert Johnson, Bukka White, Mississippi Fred McDowell en Robert Lee Burnside. Dat belooft weer een swingende zondagmiddag te worden bij Grand Café Zuidlaren. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Aanvang 16.00 uur.

Vrijdag 20 juli 2018 : Groundlift
Op vrijdag 20 juli 2018 komt Groundlift spelen in de Pub. Groundlift bestaat uit Harald Middel, leadzang, gitaar, Franz Barkhuijsen, bas en Lucian Kluter op drums. Deze driemansformatie heeft keuzestress. Ze zijn al 20 jaar samen onder pak-em-beet 12 verschillende namen. Twijfelkonten dus en dat is precies hun kracht. Elk nummer kan zo maar in de prullenbak belanden maar zo komt uiteindelijk langzamerhand het goede bovendrijven. Wat dat dan is? Iets onbeschrijfelijks dus kom vrijdagavond 20 juli uw open oren zetten in de Pub. Aanvang 21 uur. Toegang is gratis.

Zondag 22 juli 2018 : Cochon Bleu
Op zondag 22 juli 2018 komt de Groninger Cajun, Folk, Americanaband Cochon Bleu optreden. Cochon Bleu is van origine een echte cajunband maar heeft gaandeweg verschillende muziekstijlen opgepikt en daarmee een geheel eigen stijl ontwikkelt. Twee dingen blijven echter hetzelfde: alle nummers zijn gezongen in het Patois-Frans en er wordt gespeeld met een flinke dosis humor en energie. Cochon Bleu bestaat uit drie broers Henk (gitaar, viool), Hette (gitaar, banjo) en André (drums) Gubbels aangevuld met accordeonist Jeroen de Jong. Voorop staat altijd het publiek te verwennen met een energiek en meeslepend cajun feest aangevuld met een flinke dosis humor. Dat wordt zondag absoluut genieten! Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Vrijdagavond 27 juli 2018 : Fier Band
Op vrijdagavond 27 juli komt de Fier spelen in de Pub van Grand Cafe Zuidlaren. Vier mensen met een liefde voor muziek, die samen een manier hebben gevonden om dit met de wereld te delen. De band bestaat uit een pianist, een gitarist, een contrabassist en een zangeres. Ze spelen eigentijdse muziek op een frisse manier met een vleugje jazz o.a. nummers van Ed Sheeran, Stef Bos, Claudia de Breij, Jamie Lidell en Aretha Franklin.

Zondag 28 juli 2018 : Billy & the Bobcats

Op zondag 29 juli komen Billy & the Bobcats spelen. Deze band laat zich inspireren door de rock ’n roll shows van vroeger. Dit wordt een geweldige swingmiddag dat kunnen we u nu al laten weten. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanvang 16 uur