Zondag 4 juni 2017 : The Blues Gallery
Op zondag 4 juni 2017 komt The Blues Gallery spelen bij Grand Café Zuidlaren. The Blues Gallery bestaat uit Reinout van der Veen (zang/gitaar), Gerrit Veen (basgitaar), Hannes Langkamp (drums), Jetse Driesten (gitaar). De band vond zijn oorsprong in 2010 in een café in Groningen toen Hans van Lier vroeg aan Reinout van der Veen wat hij nou eigenlijk wilde doen na zijn afstuderen. ‘Je moet een band beginnen’ was het voorstel aan Reinout en Hans wilde wel drummen, naar aanleiding van het feit dat hij zijn gitaar een tijdje aan de wilgen had gehangen. Hans vroeg Gerrit Veen voor een try-out en zo gebeurde het dat The Blues Gallery opgericht werd. Het geluid was voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. The Blues Gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl. Nummers van Freddy King en Albert …Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Nummers van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) passeren ook de revue. Daarnaast nog veel andere invloeden. Have fun with The Blues Gallery! Zondag 4 juni 2017, aanvang 16 uur en de toegang is gratis.

Zondag 11 juni 2017 : Hans van Lier band
Op zondag 11 juni 2017 komt de Hans van Lier-band bij Grand Café Zuidlaren spelen. Een formidabele band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. De Hans van Lier-band bestaat deze zondag uit Hans van Lier, Lou Leeuw en Harrie Groenewold. Aanvang 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. http://www.hansvanlier.nl

Zondag 18 juni 2017 ; Two Dollar Tuesday
Op zondag 18 juni komt Two Dollar Tuesday muziek maken bij Grand Café Zuidlaren. Deze damesband speelt muziek vanaf de 80-er jaren tot muziek van nu. Namen als AC/DC, The Cure, Status Quo, Bon Jovi, Journey, ze passeren allemaal de revue tijdens een optreden van dit dynamische trio. De combinatie van gitaar, basgitaar en drums zorgen voor een solide basis voor de prachtige samenzang van deze drie dames. Van 80’s Rock tot heden-POP, het repertoire van Two dollar Tuesday neemt je mee langs mooie luisterliedjes tot het punt waar het dak geen andere keuze meer heeft dan er vol enthousiasme af te vliegen. Dat wordt zondag weer volop genieten. Iedereen is welkom, de toegang is gratis. Aanvang 16.00 uur.

Zondag 25 juni 2017 : Ronald Nihot
Op zondag 25 juni 2017 gaan we met Ronald Nihot een trip terug in de tijd met de beste popliedjes aller tijden. Ronald heeft ruim 30 jaar ervaring. Alle grote hits uit de Sixties, Seventies, Eighties komen voorbij. Een greep uit het repertoire ; The Beatles, Rolling Stones, Moody Blues, The Byrds, The Eagles, Billy Joel, James Taylor, CCR, Albert Hammond, U2, Supertramp, Boudewijn de Groot etc. Liedjes om heerlijk naar te luisteren of om op te dansen. Aanvang 16 uur, de toegang is gratis.

Vrijdag 30 juni 2017 : Marko Poucki 
OP vrijdagavond 30 juni 2017 komt Marko Poucki  mooie muziek maken in het Literair Café. Marko Poucki (Delfzijl, 1977) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen (nog altijd zijn woonplaats). Naast zijn loopbaan als jurist, is hij actief bij de vrijwillige politie, maar bovenal is hij romanticus, een troubadour en is hij altijd als zanger en pianist muziek blijven maken en blijven schrijven. Niet voor niets is schrijven zijn grote passie. Van korte verhalen tot Nederlandstalige liedteksten, die hij vervolgens zonder schroom zelf vertolkt. Terug naar vandaag is Poucki’s debuutbundel. In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn nummer Niets te zien (zie link YouTube). Ook was hij dat jaar finalist van het Landelijk Studenten Band Festival en stond hij in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Hij speelde dat jaar op Noorderzon en hij was te gast in verschillende radioprogramma’s, zowel regionaal als landelijk (o.a. bij Bert Haandrikman, Jacques d’Ancona en Jeroen Kijk in de Vegte). Aanvang 20.30 uur, toegang € 5,00 p.p.

Zondag 2 juli 2017 : The 4Horsemen
Op zondag 2 juli 2017 komt The 4Horsemen spelen. The 4Horsemen is een swingende band en publiekslieveling in tal van muziekcafe’s. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Variërend van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste live optredens bij met name de grotere bluesfestivals en muziekcafés. The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf koppige bluesband uit Groningen. De band is actief in heel Nederland. Maar niet alleen dat. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in de geboortestad van Rory Gallagher in Cork, (Ierland) in een speciaal aan hem gewijde music club. In het repertoire is een tribute opgenomen aan Cuby and the Blizzards. De bezetting: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang, tenorsax, percussie), Ronald Boxma (orgel, piano, backing vocals), Werner van Baarsen (bas, backing vocals) en Hubert van der Jeugd (drums). Tot nu toe zijn er twee cd’ s uitgebracht: Stepping Out (2010) en Lucky (2015)

Zondag 9 juli 2017 : Kevin Bos
Op zondag 9 juli 2017 speelt singer/songwriter Kevin Bos bij Grand Café Zuidlaren vanaf 16.00 uur. Kevin genoot een opleiding aan de School voor de Kunsten te Groningen en is hij druk bezig met een carrière als singer/songwriter. Tevens maakt Kevin deel uit van de vierkoppige rockformatie The Movement. Evenals deze rockformatie laat Kevin zich beïnvloeden door muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80 en vertelt hij zijn eigen boodschap over persoonlijke vrijheid, geluk en de maatschappij. Met muzikale invloeden van o.a. Van Morrisons GLORIA tot Jailhouse Rock van Elvis, Led Zeppelin, Creedence Clearwater Revival en ook Kings of Leon, weet hij menig publiek aan het dansen te krijgen. Naast deze nummers uit het oude repertoire speelt hij tegenwoordig een groot aantal eigen composities. Op het podium is Kevin in z’n element. Met zijn glasheldere stem en z’n ritmisch en interessant gitaarspel is het een genot voor oog en oor om hem bezig te zien. Enkele wapenfeiten van Kevin zijn o.a. het verzorgen van voorprogramma’s van o.a. Greg Trooper en ook voor onze eigen J.W.Roy heeft hij ‘geopend’. Trek je dansschoenen aan en kom zondagmiddag genieten van deze swingende singer/songwriter. Aanvang vanaf 16.00 uur. Iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 16 juli 2017 : Roots Sixtiesix
Op zondag 16 juli 2017 treedt Roots Sixtiesix op bij Grand Café Zuidlaren. De bandleden zijn: Arend Huizinga, gitaar en zang (Jaquars, Jesters, Ashtray, Chaps), Bert (Woody) van der Woude, gitaar en zang (Nicky and the Shouts, Chaps), Frits Boswijk, basgitaar en zang (Trembling Strings) en Jan Stuivenberg, drums en zang (Jaguars, Yellow Devils, Milo’s). Met het door ROOTS’66 gespeelde repertoire probeert de Band een overzicht te geven van de muzikale ontwikkelingen en stijlen vanaf de vroege Rock & Roll, naar de Mersey Beat, en via een vleugje Flower Power tot eind jaren zestig. Muziek van Elvis Presley, Buddy Holly, Eddy Cochran, Carl Perkins stamt uit begintijd van de Rock & Roll. Ook komt de Mersey Beat aan bod, waarvan de songs van The Beatles een groot deel uit maken. Maar ook The Searchers, The Kinks, The Rolling Stones en The Byrds ontbreken zeker niet aan het repertoire. Al met al vaak een grote herkenning en sentiment bij het swingende sixties publiek! Kom zondag genieten! Aanvang 16.00 uur, de toegang is gratis.

Zondag 23 juli 2017 : Reverse Cowgirls
Op zondag 23 juli 2017 komt de band Reverse Cowgirls spelen. Deze band bestaat uit Michiel Hoving (ex-The Sixtyners), “Slickhairy” Harry Kingma (ex-The Monroes) en Joost Dijkema (ex-Loud Squirt). De heren mengen hun expliciete muziek-stijl en creëren hierdoor een mix van country, bluegrass, punk, blues en soul. Dat wordt een bijzondere zondagmiddag. Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zondag 30 juli 2017 : Sweet Rebel
Op zondag 30 juli 2017 kunt u genieten van heerlijke soulmusic. Elton Joseph speelt verschillende jazz/funk/soul gerelateerde thema’s en neemt een kanjer van een zangeres mee. Elton Joseph is de oprichter van Special Edition en in het noorden uitgegroeid tot een icoon die staat voor kwaliteitsmuziek. Hij werkt graag samen met speciale gastmuzikanten. Op zondag 30 juli komt hij met een zangeres en weten ze als duo het publiek te boeien. Aanvang 16.00 uur, toegang is gratis.

Zondag 6 augustus 2017 : Out of tha box
Op zondag 6 augustus 2017 komt Out Of Tha Box spelen vanaf 16 uur. Out of tha Box is Funky, creative, fresh, relaxed, fun music! uit Groningen. What’s up peepz.. Eerst even wat informatie over het repertoire…Het repertoire bevat o.a. nummers van: Will and the People, Ed Sheeran, The Beach Boys, Prince, Michael Jackson enz. Tijdens de nummers maken Jordy Wolthuis en Larissa Wolthuis (broer en zus) gebruik van o.a. een melodica, een tamboerijn, shakers en natuurlijk een gitaar en hun eigen stemmen. Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, toegang is gratis

Zondag 13 augustus 2017 : Rock Request Show
Op zondag 13 augustus 2017 komt The Rock Request Show‘ spelen bij Grand Cafe Zuidlaren. Dit duo bestaat uit Bart Schwertmann en Arjan VanderLinde. Virtuoos gitaarspel en prachtige samenzang’. De grootste hits uit de rockgeschiedenis op verzoek in een unplugged jasje’. Dat wordt genieten! Aanvang 16 uur, iedereen is welkom, de toegang is gratis.

Zaterdag 19 augustus 2017 : Tribute to ELVIS PRESLEY
Woensdag 16 augustus 2017 is het 40 jaar geleden dat Elvis Presley op 42-jarige leeftijd overleed. Om de legendarische Elvis te herdenken komt Aron Borgh and the Burnin Love band een tribute-concert verzorgen op zaterdag 19 augustus 2017. Aron is zijn hele leven al ”inspired by Elvis Presley” en weet als geen ander dat gevoel in zijn stem en performance te leggen. Aron Borgh en de Burnin Love Tributeband laten u terugkeren naar de tijd eind jaren ‘60 en de jaren ’70 met Elvis, laat u meeslepen door de sfeer en de hype van toen. Geniet van de mooiste ballads en de opzwepende rocksongs. Elvis by Aron is meer dan de moeite waard. Aanvang 21.30 uur, de toegang is € 10,00 p.p.